Taler du grimt til dig selv?

photo-1575914802699-2f46321fac4b

UNDERBEVIDSTHED: Så er du ikke alene, og når krisen rammer os på det personlige plan, eller på det universelle som med coronaen, så har de negative ord og selvbebrejdelserne tendens til at tage til i styrke. Er du tilmed i overgangsalder eller har fået stress, så myldrer de negative tanker oven i købet. Og de kan være svære at stoppe, bl.a. fordi hormonforandringerne også påvirker vores hjerner.

Den nyeste forskning i neurovidenskab viser, at det ikke er ligegyldigt, hvordan vi taler til os selv (eller hinanden for den sags skyld). For de ord vi tænker og ytrer ændrer  den måde, hvorpå hjernen og hjertet er forbundet med hinanden, som igen har betydning for vores helbred og velbefindende. Så ved hjælp af sproget kan vi enten trøste os selv eller gøre det modsatte, gøre os selv bange og mere frygtsomme, og sætte gang i nervesystemet.

Positive forandringer

En effektiv måde at berolige sit nervesystem på er med hypnose, og nu får du måske billeder for dit indre blik af, mennesker der hopper rundt og ter sig fjollet på en scene. Men hypnose er meget mere og andet end det. Det handler om at skabe positive forandringer, ved hjælp af sproget, fra underbevidstheden, hvorfra størstedelen af vores adfærd, er styret fra.

At være i hypnose eller trance svarer til at dagdrømme eller være opslugt af en god bog, film eller arbejdsopgave. Du ænser, hvad der foregår omkring dig, men dit fokus er rettet mod det, du er i gang med. Det fokus kan man så fordybe under vejledning af en hypnotisør/hypnoterapeut, hvis man har brug for at ændre uhensigtsmæssige 'programmer' i underbevidstheden, der gør det svært f.eks at tabe sig, styrke sit selvværd eller berolige sig selv. Mulighederne er mange.

Under hypnose udskilles hormonet oxytocin, det hormon, vi også udskiller, når vi kysser, elsker og shopper, hvis man vel og mærke bliver glad af det. Oxytocinet har desuden den effekt, at det dæmper stresshormonerne, og den effekt vil vi gerne have, når vi er i overgangsalder eller har stress. For i begge tilfælde stiger stresshormonet kortisol, og det skal vi så vidt muligt undgå, for det skaber ravage i krop og sind. 

0 kommentarer

Der er endnu ingen kommentarer. Vær den første til at skrive en!

Skriv en kommentar